Stu Ungar

Stuart Errol Ungar anses av många som den bästa Texas Hold'em spelaren genom tiderna och vi önskar alla att vi hade kunnat få se mer av denna mans otroliga bedrifter vid borden. Stu var inte bara en extremt duktig pokerspelare utan även en superb blackjack- och gin rummy-spelare. Den största anledningen till detta var hans stora intelligens som gjorde honom till en extremt duktig korträknare och kunde med sannolikhetsberäkning i kombination med konsten att läsa andra spelare. I och med denna spelares bortgång November 1998 så hann han inte med att spela efter år 2000 då pokern verkligen tog fart på riktigt. Hade Stu deltagit idag så hade hans vinstsummor överstigit de flestas. Tråkigt nog hade han ett drogberoende som med stor sannolikhet bidrog till hans allt för tidiga bortgång. Vid sin död hade Stu inga tillgångar alls och hans begravning togs om hand av Bob Stupak som gjorde en fund raising för att få in tillräckliga medel för detta.

Meritlistan

Meritlistan är på grund av hans korta tid ibland oss inte så lång som den hade kunnat varit men det han hunnit med att är ändå imponerande. Det som verkligen sticker ut här är hans tre segrar i World Series Of Poker där han vann år 1980, 1981 och 1997. Bedriften delas med Johnny Moss som också har tre titlar men det skall tilläggas att en av Johnny Moss titlar blev framröstad bland vänner i en så kallad "Non-Tournament". De bracelets som Stu har vann han genom sina tre vinster i World Series Of Poker och de andra två genom samma turnering fast i spelen $10,000 Deuce to Seven Draw år 1981 och $5,000 Seven Card Stud år 1983. De vinstpengar som spelades ihop från World Series Of Poker blev hela 1 945 000 US dollar, då ej inräknat de andra summorna vid tio andra tillfällen han fått prissummor.

Stu som blackjack- och gin rummy-spelare

Tack vare sin förmåga att räkna kort var Stu en grym blackjack-spelare men det första han började med i riktigt unga år var att spela gin rummy. Han vann regelbundet på turneringar som gav honom tio tusen dollar och mer emellanåt. Han slutade spela detta då han blev för känd och därför började han med pokern istället. Black Jack spelade han så ofta han kunde i princip och även här blev han känd som en alltför duktig spelare och blev därför portad från flera kasinon. Stu har vid ett tillfälle sagt "någon dag kan det hända att någon kommer att bli en bättre No Limit Hold'em-spelare än vad jag är men jag tvivlar på det, fast det kan ske. Men jag svär till er jag kan inte se att någon någonsin kommer att bli bättre än mig på att spela gin." Detta visar på hans stora intresse för spelet och även en saknad för spelet som han inte kunde praktisera som han ville. Blir vi för bra på något är det nämligen svårt att hitta villigt och värdigt motstånd.