Att spela i pokerturneringar

När du deltar i pokerturneringar är det bra om du vet hur det går till, har reglerna klara för dig och tar till visa strategier. Därför ska vi här ge lite tips på vad som kan vara bra att tänka på i och omkring dessa turneringar.

Var försiktig i början

I början av ett turneringsspel ligger mörkarna på rätt låga nivåer. Det innebär att du inte blir av med särskilt mycket i detta skedde. Därför är ett hett tips att här att vara försiktig och lägg dig hellre än att chansa. Gå inte med om du inte har riktiga premiumhänder. Det gör ingenting i det här läget då din spelkassa inte kommer minska särskilt drastiskt. Du kommer ändå ha möjlighet att gå in med kraft när du känner dig säker på dina händer. Räkna snarare med mindre vinster under detta skede, de större pottvinsterna får komma senare. Förhoppningsvis skördas några offer på vägen under den här perioden och du får mindre konkurrens senare. Tänk dock på att det är en väldigt stor fördel att vara chipleader tidigt i turneringarna.

Lura aggressiva spelare

Registrera vilka spelare som spelar väldigt aggressivt och försök utnyttja detta till din fördel. Dessa spelare kan du bluffa emot och lura att du har svagare händer än du har. Se till att de får göra den första satsningen och överraska genom att gå med och sedan höj insatsen. Eftersom du var försiktig från början finns chansen att de går i fällan och går med. Det kan skapa riktigt fina potter.

Några platser kvar

Om du sitter i en bra sits när det är några fåtal platser kvar till vinstplatserna borde det finnas några med sämre läge. Utnyttja att dessa spelare har mindre marker än dig och är desperata att öka sin kassa. Här kan du vinna marker från spelare som kanske går all-in. Det kan därför löna sig att vara lite mer aggressiv i detta skede.

Skapa en spelplan

Det är viktigt att gå in förberedd i turneringen. Ha en plan för de tidiga rundorna och försök förutse vad som kan ske längre fram. Det är bättre att vara försiktig, bara du är konsekvent i det du gör. Skapa också planer för hur du ska gå tillväga om du har mer respektive mindre marker än förväntat en bit in i turneringen. På så sätt slipper du bli osäker hur du ska hantera detta läge.

Våga göra satsningar

En enkel tumregel är att satsningar ger dig två chanser att vinna. Dels genom att det finns en chans att alla motspelare lägger sig vid dina satsningar. Därmed är du garanterad att ta hem just den potten. Skulle du få med dig andra spelare har du en ny chans att vinna i slutet av omgången. Då har också potten växt.

När du synar har du enbart en chans att vinna då fler spelare är med om budet. Att konsekvent syna brukar dessutom vara ett tecken på osäkerhet och risken finns att du blir genomskådad efter ett tag.