10 böcker om poker

Det finns mängder med böcker om poker, men det kan vara svårt att veta var du ska börja någonstans. Här kommer en hjälp på vägen!

Böcker för att lära sig grunderna

"Pokerhandboken" av Dan Glimne - Om du är intresserad av att läsa på svenska och samtidigt är ny i pokervärlden borde börja med denna bok. Den är skriven av Dan Glimne, som är en av de mest kända pokerprofilerna i Sverige. Innehållet vänder sig till alla typer av spelare, nybörjare som erfarna. Boken går igenom allt från hur spelet grundades till de vitala grunderna och även annat viktigt som du bör känna till i ditt spelande. Den fokuserar bland annat på spelbeteenden som hur du bör tänka, analysera och agera under en pokerrunda.

"Internet Texas Hold'em: Winning strategies from an Internet Pro" av Matthew Hilger - Ett annat exempel på en bra pokerbok. Författaren är en känd och framgångsrik onlinespelare och i den här boken delar han med dig av sina bästa tips när det kommer till nätpoker. Avsnitten är korta, men fulla av olika råd om olika spelstrategier. Boken lär dig bland annat hur du spelar gratis till hur du lirar ett cash game-spel.

"Play Poker like the Pros" av Phil Hellmuth - Ännu ett bra exempel på en grundbok. Hellmuth är en pokerlegend och hans bok har blivit en klassiker som lär ut spelgrunder och strategier som garanterat kommer hjälpa dig att utvecklas som spelare.

Lär dig hur du spelar live

"Caro's Book of Tells av Mike Caro" av Mike Caro - Ifall du är intresserad av att lära dig mer om poker som spelas i riktiga casinon är detta en bok du borde leta upp. Mike Caro är även känd som "The mad genius" och hans bok har blivit en populär guide till att klara sig i livepoker. Mike Caro går igenom olika tells och berättar att det finns två olika varianter, en avsiktlig och en omedveten. Det är en innehållsrik bok med både snygg layout och bilder.


Strategiböcker – lär dig hur du spelar som ett proffs

"The Theory of Poker"(Poker Teori) av David Sklansky - En av de mest kända pokerskribenterna genom tiderna. Han har gett ut mer än tio böcker om poker sedan 1981. "The Theory of Poker" är hans främsta bok som har kommit ut i flera reviderade upplagor och som varje professionell pokerspelare stolt kallar för sin guide till framgång. Boken innehåller flera olika strategier för många olika typer av pokerspel. Den innehåller olika matematiska teorier kring spelandet som kan verka en aning krångligt, men förstår du hans resonemang har du en guldbiljett till framgång i ditt spelande.

"No Limit Hold'em: teori och praktik" av David Sklansky och Ed Miller - En annan populär bok som Sklansky har skrivit. I den boken tar han hjälp av den kände Ed Miller och tillsammans ger de dig en bok som kommer lära dig allt om no limit hold'em. De ger dig en inblick i hur de professionella spelar och hur du också kan bli en vinnare. De ger råd om hur du bör variera ditt spel på rätt sätt, hur du läser händer, hur du manipulerar och hur mycket du bör satsa för att lyckas.

"Hold'em Poker for Advanced Players" av David Sklansky och Mason Malmuth – Ett exempel på en pokerbok för de som redan kan lite om poker och vill utvecklas ännu mer. Boken är skriven på engelska och den går igenom flera olika pokerstrategier. Den börjar dock få några år på nacken, men är fortfarande lika läsvärd för det, speciellt om du är intresserad av att lära dig mer om fixed-limit hold'em.

Bli bäst på att spela i turnering

"No Limit Hold'em" av Dan Harrington - Om du är en turneringsspelare är det uppenbara köpet Dan Harringtons böcker. I boken, som är uppdelad i tre volymer, tar upp Harringtons expertstrategier för turneringar. I de tre olika volymer delar han med sig av exempel från sitt eget spelande. Volymerna heter "Harrington on Hold'em: Volume I: Strategic play", "Harrington on Hold'em: Volume II: The endgame" och "Harrington on Hold'em: Volume III: The workbook". Om du mer är ute efter spelets grunder är det första boken som du bör välja. Annars är böckerna fulla av olika strategier i hur han personligen har tänkt under olika situationer. Han ger dig många värdefull råd i hur du också kan bli en riktig storspelare.